Hirsiykköset Oy

~unelmiesi hirsitalo

~unelmiesi hirsitaloON USEITA HYVIÄ SYITÄ VALITA HIRSITALO

Tässä 5 "hirsiykköstä":


Hengität puhdasta ilmaa - elät terveemmin

Toisin kuin muut rakennusmateriaalit hirsi hengittää. Hirsitalossa ilma vaihtuu huomaamattomasti koko ajan. Hirsirakenne pitää kosteuden ja hiilidioksidin määrät sopivina. Puusta ei vapaudu haitta-aineita.


Hirsi pitää kotisi lämpimänä

Hirsi eristää hyvin lämpöä verrattuna moniin saman paksuisiin seiniin. Hirsiseinä - varsinkin lamellihirrestä - takaa jo sellaisenaan riittävän lämmöneristeen kovissakin pakkasissa. Hirsirakenne varastoi lämpöä ja luovuttaa sitä huoneilmaan tarpeen mukaan.


    Hirsi on kestävä rakennusmateriaali

Hirsi on luonnonkiven ohella ainoa sataprosenttinen luonnonmateriaali talojen rakentamisessa. Hirsirakennukset myös kestävät - hyvin tehtyinä ja hoidettuina vuosisatoja.


Valmistus on ympäristöystävällistä

Hirren valmistusprosessi kuluttaa vähemmän energiaa kuin monien muiden rakennusmateriaalien. Tämä merkitsee myös pienempiä päästöjä ja jätekuormia ympäristölle.


Hirsi on kaunista - luonnollisesti

Hirsi kuuluu aidosti suomalaiseen ja pohjoiseen maisemaan. Se on luonnollinen osa vuosisataista rakennusperinnettä. Se on juhannuksen yötön yö tai talvipäivän sininen hetki. Hirren kauneus on syvällä meidän ihmisten mielissä.


Mitä lamellihirsi on?

Lamellihirsi syntyy, kun se liimataan vähintään kahdesta  osasta siten että sydänpuu tulee aina hirren ulkopintaan. Näin lamellihirsitalon pinta säilyy kestävänä ja kauniina vuosikymmenien ajan.

Lamellihirren raaka-aineiksi kelpuutetaan korkealuokkaiset havupuut. Rakenteensa vuoksi lamellihirsi on erinomainen valinta mitä erilaisimpiin hirsirakenteisiin. Lamellihirsi on ekologinen, hengittävä ja allergiaystävällinen.

Lamellihirsi on perusteellisesti tutkittu sekä kehitetty tuote ja mahdollistaa hirsitalon rakenteiden tiiveyden.

Talviasuttavaan loma-asuntoon sopii mainiosti paksu lamellihirsi, koska se ei tarvitse lisäeristystä.

Lamellihirren muotoilu helpottaa kalustamista ja säästää sisätilaa.