Hirsitalo on entistäkin taloudellisempi ratkaisu

Talo rannalla

Vaikka monet ovatkin siitä jo vuosia tienneet, ovat hirsitalot todella taloudellisia ratkaisuita siinä mielessä, kun ottaa huomioon niihin liittyvät kulut lämmityksen osalta.

Nyt jos koskaan vuonna 2022 hirsitalot näyttävätkin olevan todella kovassa nosteessa, koska niiden lämmitykseen kuluu huomattavasti vähemmän sähköä kuin perinteisen talon lämmitykseen.

Tunnetusti jokaisen laadukkaan hirsitalon olohuoneen kruunaa laadukkaasti muurattu takka.

Varaavan takan avulla voitkin aina olla varma siitä, että talosi pysyy lämpimänä ilman sen suurempaa kulutusta.

Vaikka hirsitalo voikin aluksi kuulostaa taikuruudelta, ei se sitä ole. Nyt onkin aika tutustua siihen, että kuinka voit toteuttaa hirsitalosi niin, että se syö entistäkin vähemmän sähköä.

Nykyään sähkön hintojen johdosta jopa Kela saattaa joutua palkkaamaan lisää henkilöstöä, joten tulevaan sähkön kulutukseen sekä hintoihin on nyt hyvä varautua, mikäli se on vielä mahdollista rakentamisen aikana.

Harkitse varaavaa takkaa

Lämpöä varaava takka

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, on lämpöä varaava takka todella loistava valinta hirsitaloon. Koska talojen seinät ovat jykeviä sekä vahvoja, auttavat ne pitämään lämpöä sisällä huomattavasti tehokkaammin kuin perinteiset talot.

Siksi ainakin osa lämmityksestä on hyvä korvata varaavan takan avulla.

Esimerkiksi takkaa toisinaan käyttämällä voit laskea lattialämmityksesi tehoa, ja näin säästää sähkössä, mikäli sellainen on hirsitaloosi asennettu.

Hirsiykkoset.fi

Takka tuo myös varmasti loistavaa tunnelmaa valitsemaasi taloon. Se jos mikä onkin mukava asia talven ja syksyn viileinä ja pimeinä tunteita, kun voi vain istua oman hirsitalonsa lämpöisen takan ääressä.

Tarjouksia kannattaakin kysellä aina oman alueen muurareilta, koska he varmasti arvostavat sitä, jos he pääsevät muuraamaan uusia takkoja lähellä omaa kotiaan tuleviin alueen hirsitaloihin.

Valitse laadukas hirsi taloosi

Kasa hirsiä

Vaikka kaikki hirsitalot ovatkin tehty hirrestä, eivät kaikki hirret ole yhtä laadukkaita. Hirsitaloa rakentaessa ei hirsien laadusta kannata tinkiä tuumaakaan.

Esimerkiksi laadukkaan ja paksumman hirren avulla voit saada taloosi huomattavasti paremman erityksen, kuin ohuemmalla hirrellä.

Talven kylmien päivien aikana tämä voi merkata jopa useiden eurojen eroa sähkölaskussa, jos huomioon ottaa talon lämmityksen sekä siihen liittyvät kulut.

Siksi omaan hirsitaloon kannattaakin aina valita mahdollisimman laadukkaat ja paksut hirret.

Hyvän valinnan avulla voit myös varmistua siitä, että talosi kestää hyvässä kunnossa vielä vuosien päähän, eikä ongelmia sitten myöhemmin synny huonosti valitus hirren takia.

Olemme aikaisemmin esitelleet sitä, että kuinka vaikeaa hirren luominen todellisuudessa on.

Koska kaikki puut eivät koskaan kasva hirren mittoihin, voi uusien hirsien saaminen tulevaisuudessa olla entistäkin hankalampaa kysynnän kovan kasvun johdosta.

Kysyntä on kasvanut huomattavasti

Rakennusmies rakentaa taloa

Etenkin vuosien 2021 ja 2022 aikana rakentaminen on kasvanut todella kiihtyvään tahtiin.

Koska ihmiset nykyään muuttavat yhä enenevissä määrin kaupungeista maalle, ovat he myös alkaneet rakentaa enemmän taloja.

Siksi nykyään hirsitalojen rakentamisen hinnoissakin on nähty huomattavaa heilumista.

Käytännössä tämä johtuu siitä, että eri tuotteiden kuten puun sekä bensiinit hinta ovat nousseet huomattavasti.

Tästä syystä nyt jos koskaan onkin oikea aika tilata itselleen arvioita uuden talon rakentamiseksi. Alueilla joissa rakennuksia ei vielä kovasti ole, voi tarjouksia vielä saada mahdollisesti vanhoilla hinnoilla. Tämä voikin avata oven uudelle asiakkaalle, joka ei ole vielä aikaisemmin voinut harkita hirsitaloja niiden hinnan takia.

Nykyään hirsitalo on kova panostus, mutta se tulee varmasti maksamaan itsensä takaisin ennemmin tai myöhemmin. Etenekin vuoden 2022 aikana näyttää siltä, että hirsitalolla voi saavuttaa huomattavia säästöjä sähkölaskuista.